Працевлатування в Словаччині

Якщо ви хочете працювати у Словаччині і не є громадянином Європейського Союзу, ви повинні виконати різні умови, залежно від виду проживання та роботи, яку ви хочете виконувати, тривалості проживання та інших фактів.

 

Загалом, громадянин третьої країни може працювати у Словаччині, якщо:

  • він є власником синьої карти Європейського Союзу,
  • йому надано тимчасове місце проживання з метою працевлаштування на підставі підтвердження можливості отримання вакантного місця – так званий «єдиний дозвіл на роботу та працевлаштування»,
  • він отримав дозвіл на роботу та дозвіл на тимчасове проживання з метою працевлаштування,
  • він отримав дозвіл на роботу та йому надано дозвіл на тимчасове проживання з метою возз'єднання сім'ї протягом перших 12 місяців після надання дозволу на проживання,
  • має дозвіл на роботу та йому надано дозвіл на тимчасове проживання громадянина третьої країни, який має визнаний статус особи з тривалим проживанням в державі-члені Європейського Союзу протягом перших 12 місяців після надання дозволу на проживання, або
  • відповідає умовам, за якими йому не потрібне підтвердження про можливість зайняти вільне робоче місце або дозвіл на працевлаштування.

У випадку, якщо вам потрібен дозвіл на роботу, підтвердження про можливість зайняти вільне робоче місце або, якщо ви є власником синьої карти ЄС, ви можете працювати лише у рамках трудових відносин (за трудовим договором). В інших випадках ви також можете працювати за договором поза трудовими відносинами.

Наші партнери

Проект «SafeLabour: інформаційна підтримка трудових мігрантів» (№ 21810217) був підтриманий Міжнародним Вишеградським фондом.